ေလပြၿပီး
ဗိုက္ပူတာ မ်ဳိး မျဖစ္ေစဘဲ ဝမ္းဗိုက္ ခ်ပ္ရပ္လို သူတိုင္း ေရွာင္သင့္၊
ေဆာင္သင့္ တဲ့ အစား အေသာက္ေတြ ကို ကၽြမ္းက်င္ သူ ေတြက ေအာက္ပါ အတိုင္း
အႀကံျပဳ ေရးသား ထားပါ တယ္။
အေကာင္းဆံုး အစားအေသာက္ - ဒိန္ခ်ဥ္
ဒိန္ခ်ဥ္ဟာ လူေတြ အားလံုး အတြက္ ေကာင္းတယ္ ဆိုတာ သိၾကပါ တယ္။ ဒါေပမဲ့
ဝမ္းဗိုက္ ခ်ပ္ရပ္ ေစတယ္ လို႔ေတာ့ မသိၾက ပါဘူး။ ဒိန္ခ်ဥ္ အမ်ားစု မွာ ပါတဲ့
အက်ဳိးျပဳ ဘက္တီးရီးယား ေတြက အစာေျခ စနစ္ကို က်န္းမာ ေစပါတယ္။ ဒိန္ခ်ဥ္ ဟာ
ေလပြ တာနဲ႔ ဝမ္းခ်ဳပ္ တာေတြ မျဖစ္ေစဘဲ ဝမ္းဗိုက္ ခ်ပ္ရပ္ ေနေစ တဲ့ အာနိသင္
ရွိပါတယ္။
အဆိုးဆံုး အစားအေသာက္ - ေဆာ္ဒါ
အခ်ဳိရည္
ဗိုက္ပူမွာ စိုးရြံ႕သူေတြ အေနနဲ႔ ကာဗြန္ ပါတဲ့ အခ်ဳိရည္ ေတြ ကို ေရွာင္သင့္
ပါတယ္။ ဂက္စ္ ပါတဲ့ အခ်ဳိရည္ ေတြ ဟာ ဗိုက္ကို ေလေတြနဲ႔ ျပည့္ေန ေစၿပီး
ဗိုက္ပူ ကာ ေလပြ ေနေစ ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဗိုက္ခ်ပ္ရပ္ လိုရင္ ေဆာ္ဒါ
အခ်ဳိရည္ အစား ေရ ဒါမွမဟုတ္ ကယ္လိုရီ နည္းတဲ့ အရည္ ( ဥပမာ - လက္ဖက္စိမ္း
လက္ဖက္ရည္ ) ကို ေသာက္သင့္ ပါတယ္။ ဒီ အရည္ ထဲမွာ အင္တီ ေအာက္ဆီးဒင့္
မ်ားစြာ ပါဝင္ၿပီး ဝမ္းဗိုက္ ထဲ အဆီစု တာနဲ႔ ဆက္စပ္ ေနတဲ့ ေရာင္ရမ္းမႈ
ျဖစ္ႏႈန္း ကို ေလ်ာ့က် ေစပါတယ္။
အေကာင္းဆံုး အစား အေသာက္ - ပန္းေဂၚဖီ
ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ကၫြတ္၊ င႐ုတ္သီး၊ ပဲဝါ စတဲ့
အစားအစာ ေတြမွာ ဗီတာမင္ ေအ၊ စီနဲ႔ ေက အျပင္ ေဖာလိတ္၊ ဘီတာ ကယ္႐ိုတင္း၊
မဂၢနီ ဆီယမ္၊ ကယ္လ္စီယမ္ နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ ေတြ လည္း ပါဝင္ေန ပါတယ္။
အဆိုးဆံုး အစားအေသာက္ - အခြံခၽြတ္ ထားေသာ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္
ဂ်ဳံျဖဴနဲ႔ လုပ္ထား တဲ့ မုန္႔ေတြနဲ႔ ထမင္းျဖဴေတြ ကို မစား ပါနဲ႔။ ဒီအစာေတြ
က အစာေၾက လြယ္ၿပီး ေသြးတြင္း သၾကား ဓာတ္နဲ႔ အင္ဆူလင္ အဆင့္ကို ျမင့္တက္
ေစလို႔ပါ။ အင္ဆူလင္ အဆင့္ျမင့္ တက္တာ က ဝမ္းဗိုက္ တစ္ဝိုက္ အဆီ စုပံုမႈ ကို
တိုးေစ ႏိုင္ပါတယ္။
အေကာင္းဆံုး အစား အေသာက္ - အခြံခၽြတ္ ထားေသာ ေကာက္ႏွံစာ
အခြံခၽြတ္ မထားတဲ့ ေကာက္ႏွံနဲ႔ လုပ္ထား တဲ့ ဆန္လံုးညိဳ၊ ေပါင္မုန္႔ညိဳ နဲ႔
ပဲနီေလး လို အစာေတြ ကို စားပါ။ အေမရိကန္ အာဟာရ ေဆး ပညာ ဂ်ာနယ္ ရဲ႕ လတ္
တေလာ ေလ့လာမႈ တစ္ရပ္ အရ အခြံခၽြတ္ မထားတဲ့ ေကာက္ႏွံစာ ဟာ ကယ္လိုရီ
ထိန္းခ်ဳပ္ ေပးၿပီး ခါးတစ္ဝိုက္ ကို အဆီပိုေတြ ကင္းေဝး ေစတယ္ လို႔ သိရ
ပါတယ္။
အဆိုးဆံုး အစား အေသာက္ - ဆားကဲ ေသာ အစားအစာ
ပဲပိစပ္ ေဆာ့ အမ်ားအျပား ပါတဲ့ ဆူရွီ စားၿပီး ခ်ိန္မွာ ေလပြ သလို ခံစား ေနရ
ပါသလား။ ဆိုဒီယမ္ မ်ားစြာ ပါတဲ့ အစားအစာ ေတြကို စားတာ က ေရ စုေဆာင္းမႈ
မ်ား တာကို ျဖစ္ေစ ႏိုင္ ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဗိုက္ က ေဖာင္း လာၿပီး ေလပြ
လာတတ္ ပါ တယ္။ ဗိုက္သား ခ်ပ္ရပ္ ေစဖို႔ တစ္ေန႔မွာ ဆိုဒီယမ္ ၂၀၀၀ မီလီဂရမ္
ေအာက္ပဲ စား ပါ။
အေကာင္းဆံုး အစား အေသာက္ - မျပည့္ဝဆီ
သံလြင္ဆီ လိုမ်ဳိး မျပည့္ဝ ဆီ ပါတဲ့ အစားအစာ ေတြ ဟာ ဗိုက္သား ခ်ပ္ရပ္ ေစတယ္ လို႔ ေလ့လာမႈ အသစ္ တစ္ရပ္အရ သိရပါတယ္။
အေကာင္းဆံုး အစား အေသာက္ - ရွာလကာ ရည္
ရွာလကာရည္ မွာ ပါတဲ့ ခ်ဥ္တဲ့ အရသာ နဲ႔ စူးရွတဲ့ အနံ႔ ကို ေပးတဲ့ ဓာတ္ေတြ
ဟာ ဗိုက္ အဆီကို ေခ်ဖ်က္ ေပးတယ္ လို႔ ဂ်ပန္ ေလ့လာမႈ တစ္ရပ္ က ဆိုပါတယ္။ အဝ
လြန္ တဲ့ လူေတြ ဟာ တစ္ေန႔မွာ ရွလကာ ရည္ ထမင္းစား ဇြန္း တစ္ဇြန္း -
ႏွစ္ဇြန္း စားရာ ၁၂ ပတ္ အၾကာမွာ ကိုယ္ အေလးခ်ိန္၊ ဗိုက္ အဆီနဲ႔ ခါး
အတိုင္းအတာ သိသိ သာသာ ေလ်ာ့က် မႈ ရွိတာကို ေလ့လာမႈ အရ သိရ ပါတယ္။ ရွလကာရည္
မွာ ပါတဲ့ Acetic Acid ဟာ အဆီေခ် ဖ်က္ တဲ့ ပ႐ိုတင္းေတြ ထြက္လာ ေအာင္
မ်ဳိး႐ိုး ဗီဇ ကို ေျပာင္းလဲေပး တာေၾကာင့္ လို႔ ေလ့လာသူေတြ က ဆိုပါတယ္။
ၾကယ္စင္
Good Health
ေလပြၿပီး
ဗိုက္ပူတာ မ်ဳိး မျဖစ္ေစဘဲ ဝမ္းဗိုက္ ခ်ပ္ရပ္လို သူတိုင္း ေရွာင္သင့္၊
ေဆာင္သင့္ တဲ့ အစား အေသာက္ေတြ ကို ကၽြမ္းက်င္ သူ ေတြက ေအာက္ပါ အတိုင္း
အႀကံျပဳ ေရးသား ထားပါ တယ္။
အေကာင္းဆံုး အစားအေသာက္ - ဒိန္ခ်ဥ္
ဒိန္ခ်ဥ္ဟာ လူေတြ အားလံုး အတြက္ ေကာင္းတယ္ ဆိုတာ သိၾကပါ တယ္။ ဒါေပမဲ့ ဝမ္းဗိုက္ ခ်ပ္ရပ္ ေစတယ္ လို႔ေတာ့ မသိၾက ပါဘူး။ ဒိန္ခ်ဥ္ အမ်ားစု မွာ ပါတဲ့ အက်ဳိးျပဳ ဘက္တီးရီးယား ေတြက အစာေျခ စနစ္ကို က်န္းမာ ေစပါတယ္။ ဒိန္ခ်ဥ္ ဟာ ေလပြ တာနဲ႔ ဝမ္းခ်ဳပ္ တာေတြ မျဖစ္ေစဘဲ ဝမ္းဗိုက္ ခ်ပ္ရပ္ ေနေစ တဲ့ အာနိသင္ ရွိပါတယ္။
အဆိုးဆံုး အစားအေသာက္ - ေဆာ္ဒါ
အခ်ဳိရည္ ဗိုက္ပူမွာ စိုးရြံ႕သူေတြ အေနနဲ႔ ကာဗြန္ ပါတဲ့ အခ်ဳိရည္ ေတြ ကို ေရွာင္သင့္ ပါတယ္။ ဂက္စ္ ပါတဲ့ အခ်ဳိရည္ ေတြ ဟာ ဗိုက္ကို ေလေတြနဲ႔ ျပည့္ေန ေစၿပီး ဗိုက္ပူ ကာ ေလပြ ေနေစ ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဗိုက္ခ်ပ္ရပ္ လိုရင္ ေဆာ္ဒါ အခ်ဳိရည္ အစား ေရ ဒါမွမဟုတ္ ကယ္လိုရီ နည္းတဲ့ အရည္ ( ဥပမာ - လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္ ) ကို ေသာက္သင့္ ပါတယ္။ ဒီ အရည္ ထဲမွာ အင္တီ ေအာက္ဆီးဒင့္ မ်ားစြာ ပါဝင္ၿပီး ဝမ္းဗိုက္ ထဲ အဆီစု တာနဲ႔ ဆက္စပ္ ေနတဲ့ ေရာင္ရမ္းမႈ ျဖစ္ႏႈန္း ကို ေလ်ာ့က် ေစပါတယ္။
အေကာင္းဆံုး အစား အေသာက္ - ပန္းေဂၚဖီ
ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ကၫြတ္၊ င႐ုတ္သီး၊ ပဲဝါ စတဲ့ အစားအစာ ေတြမွာ ဗီတာမင္ ေအ၊ စီနဲ႔ ေက အျပင္ ေဖာလိတ္၊ ဘီတာ ကယ္႐ိုတင္း၊ မဂၢနီ ဆီယမ္၊ ကယ္လ္စီယမ္ နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ ေတြ လည္း ပါဝင္ေန ပါတယ္။
အဆိုးဆံုး အစားအေသာက္ - အခြံခၽြတ္ ထားေသာ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္
ဂ်ဳံျဖဴနဲ႔ လုပ္ထား တဲ့ မုန္႔ေတြနဲ႔ ထမင္းျဖဴေတြ ကို မစား ပါနဲ႔။ ဒီအစာေတြ က အစာေၾက လြယ္ၿပီး ေသြးတြင္း သၾကား ဓာတ္နဲ႔ အင္ဆူလင္ အဆင့္ကို ျမင့္တက္ ေစလို႔ပါ။ အင္ဆူလင္ အဆင့္ျမင့္ တက္တာ က ဝမ္းဗိုက္ တစ္ဝိုက္ အဆီ စုပံုမႈ ကို တိုးေစ ႏိုင္ပါတယ္။
အေကာင္းဆံုး အစား အေသာက္ - အခြံခၽြတ္ ထားေသာ ေကာက္ႏွံစာ
အခြံခၽြတ္ မထားတဲ့ ေကာက္ႏွံနဲ႔ လုပ္ထား တဲ့ ဆန္လံုးညိဳ၊ ေပါင္မုန္႔ညိဳ နဲ႔ ပဲနီေလး လို အစာေတြ ကို စားပါ။ အေမရိကန္ အာဟာရ ေဆး ပညာ ဂ်ာနယ္ ရဲ႕ လတ္ တေလာ ေလ့လာမႈ တစ္ရပ္ အရ အခြံခၽြတ္ မထားတဲ့ ေကာက္ႏွံစာ ဟာ ကယ္လိုရီ ထိန္းခ်ဳပ္ ေပးၿပီး ခါးတစ္ဝိုက္ ကို အဆီပိုေတြ ကင္းေဝး ေစတယ္ လို႔ သိရ ပါတယ္။
အဆိုးဆံုး အစား အေသာက္ - ဆားကဲ ေသာ အစားအစာ
ပဲပိစပ္ ေဆာ့ အမ်ားအျပား ပါတဲ့ ဆူရွီ စားၿပီး ခ်ိန္မွာ ေလပြ သလို ခံစား ေနရ ပါသလား။ ဆိုဒီယမ္ မ်ားစြာ ပါတဲ့ အစားအစာ ေတြကို စားတာ က ေရ စုေဆာင္းမႈ မ်ား တာကို ျဖစ္ေစ ႏိုင္ ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဗိုက္ က ေဖာင္း လာၿပီး ေလပြ လာတတ္ ပါ တယ္။ ဗိုက္သား ခ်ပ္ရပ္ ေစဖို႔ တစ္ေန႔မွာ ဆိုဒီယမ္ ၂၀၀၀ မီလီဂရမ္ ေအာက္ပဲ စား ပါ။
အေကာင္းဆံုး အစား အေသာက္ - မျပည့္ဝဆီ
သံလြင္ဆီ လိုမ်ဳိး မျပည့္ဝ ဆီ ပါတဲ့ အစားအစာ ေတြ ဟာ ဗိုက္သား ခ်ပ္ရပ္ ေစတယ္ လို႔ ေလ့လာမႈ အသစ္ တစ္ရပ္အရ သိရပါတယ္။
အေကာင္းဆံုး အစား အေသာက္ - ရွာလကာ ရည္
ရွာလကာရည္ မွာ ပါတဲ့ ခ်ဥ္တဲ့ အရသာ နဲ႔ စူးရွတဲ့ အနံ႔ ကို ေပးတဲ့ ဓာတ္ေတြ ဟာ ဗိုက္ အဆီကို ေခ်ဖ်က္ ေပးတယ္ လို႔ ဂ်ပန္ ေလ့လာမႈ တစ္ရပ္ က ဆိုပါတယ္။ အဝ လြန္ တဲ့ လူေတြ ဟာ တစ္ေန႔မွာ ရွလကာ ရည္ ထမင္းစား ဇြန္း တစ္ဇြန္း - ႏွစ္ဇြန္း စားရာ ၁၂ ပတ္ အၾကာမွာ ကိုယ္ အေလးခ်ိန္၊ ဗိုက္ အဆီနဲ႔ ခါး အတိုင္းအတာ သိသိ သာသာ ေလ်ာ့က် မႈ ရွိတာကို ေလ့လာမႈ အရ သိရ ပါတယ္။ ရွလကာရည္ မွာ ပါတဲ့ Acetic Acid ဟာ အဆီေခ် ဖ်က္ တဲ့ ပ႐ိုတင္းေတြ ထြက္လာ ေအာင္ မ်ဳိး႐ိုး ဗီဇ ကို ေျပာင္းလဲေပး တာေၾကာင့္ လို႔ ေလ့လာသူေတြ က ဆိုပါတယ္။
ၾကယ္စင္
Good Health
အေကာင္းဆံုး အစားအေသာက္ - ဒိန္ခ်ဥ္
ဒိန္ခ်ဥ္ဟာ လူေတြ အားလံုး အတြက္ ေကာင္းတယ္ ဆိုတာ သိၾကပါ တယ္။ ဒါေပမဲ့ ဝမ္းဗိုက္ ခ်ပ္ရပ္ ေစတယ္ လို႔ေတာ့ မသိၾက ပါဘူး။ ဒိန္ခ်ဥ္ အမ်ားစု မွာ ပါတဲ့ အက်ဳိးျပဳ ဘက္တီးရီးယား ေတြက အစာေျခ စနစ္ကို က်န္းမာ ေစပါတယ္။ ဒိန္ခ်ဥ္ ဟာ ေလပြ တာနဲ႔ ဝမ္းခ်ဳပ္ တာေတြ မျဖစ္ေစဘဲ ဝမ္းဗိုက္ ခ်ပ္ရပ္ ေနေစ တဲ့ အာနိသင္ ရွိပါတယ္။
အဆိုးဆံုး အစားအေသာက္ - ေဆာ္ဒါ
အခ်ဳိရည္ ဗိုက္ပူမွာ စိုးရြံ႕သူေတြ အေနနဲ႔ ကာဗြန္ ပါတဲ့ အခ်ဳိရည္ ေတြ ကို ေရွာင္သင့္ ပါတယ္။ ဂက္စ္ ပါတဲ့ အခ်ဳိရည္ ေတြ ဟာ ဗိုက္ကို ေလေတြနဲ႔ ျပည့္ေန ေစၿပီး ဗိုက္ပူ ကာ ေလပြ ေနေစ ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဗိုက္ခ်ပ္ရပ္ လိုရင္ ေဆာ္ဒါ အခ်ဳိရည္ အစား ေရ ဒါမွမဟုတ္ ကယ္လိုရီ နည္းတဲ့ အရည္ ( ဥပမာ - လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္ ) ကို ေသာက္သင့္ ပါတယ္။ ဒီ အရည္ ထဲမွာ အင္တီ ေအာက္ဆီးဒင့္ မ်ားစြာ ပါဝင္ၿပီး ဝမ္းဗိုက္ ထဲ အဆီစု တာနဲ႔ ဆက္စပ္ ေနတဲ့ ေရာင္ရမ္းမႈ ျဖစ္ႏႈန္း ကို ေလ်ာ့က် ေစပါတယ္။
အေကာင္းဆံုး အစား အေသာက္ - ပန္းေဂၚဖီ
ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ကၫြတ္၊ င႐ုတ္သီး၊ ပဲဝါ စတဲ့ အစားအစာ ေတြမွာ ဗီတာမင္ ေအ၊ စီနဲ႔ ေက အျပင္ ေဖာလိတ္၊ ဘီတာ ကယ္႐ိုတင္း၊ မဂၢနီ ဆီယမ္၊ ကယ္လ္စီယမ္ နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ ေတြ လည္း ပါဝင္ေန ပါတယ္။
အဆိုးဆံုး အစားအေသာက္ - အခြံခၽြတ္ ထားေသာ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္
ဂ်ဳံျဖဴနဲ႔ လုပ္ထား တဲ့ မုန္႔ေတြနဲ႔ ထမင္းျဖဴေတြ ကို မစား ပါနဲ႔။ ဒီအစာေတြ က အစာေၾက လြယ္ၿပီး ေသြးတြင္း သၾကား ဓာတ္နဲ႔ အင္ဆူလင္ အဆင့္ကို ျမင့္တက္ ေစလို႔ပါ။ အင္ဆူလင္ အဆင့္ျမင့္ တက္တာ က ဝမ္းဗိုက္ တစ္ဝိုက္ အဆီ စုပံုမႈ ကို တိုးေစ ႏိုင္ပါတယ္။
အေကာင္းဆံုး အစား အေသာက္ - အခြံခၽြတ္ ထားေသာ ေကာက္ႏွံစာ
အခြံခၽြတ္ မထားတဲ့ ေကာက္ႏွံနဲ႔ လုပ္ထား တဲ့ ဆန္လံုးညိဳ၊ ေပါင္မုန္႔ညိဳ နဲ႔ ပဲနီေလး လို အစာေတြ ကို စားပါ။ အေမရိကန္ အာဟာရ ေဆး ပညာ ဂ်ာနယ္ ရဲ႕ လတ္ တေလာ ေလ့လာမႈ တစ္ရပ္ အရ အခြံခၽြတ္ မထားတဲ့ ေကာက္ႏွံစာ ဟာ ကယ္လိုရီ ထိန္းခ်ဳပ္ ေပးၿပီး ခါးတစ္ဝိုက္ ကို အဆီပိုေတြ ကင္းေဝး ေစတယ္ လို႔ သိရ ပါတယ္။
အဆိုးဆံုး အစား အေသာက္ - ဆားကဲ ေသာ အစားအစာ
ပဲပိစပ္ ေဆာ့ အမ်ားအျပား ပါတဲ့ ဆူရွီ စားၿပီး ခ်ိန္မွာ ေလပြ သလို ခံစား ေနရ ပါသလား။ ဆိုဒီယမ္ မ်ားစြာ ပါတဲ့ အစားအစာ ေတြကို စားတာ က ေရ စုေဆာင္းမႈ မ်ား တာကို ျဖစ္ေစ ႏိုင္ ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဗိုက္ က ေဖာင္း လာၿပီး ေလပြ လာတတ္ ပါ တယ္။ ဗိုက္သား ခ်ပ္ရပ္ ေစဖို႔ တစ္ေန႔မွာ ဆိုဒီယမ္ ၂၀၀၀ မီလီဂရမ္ ေအာက္ပဲ စား ပါ။
အေကာင္းဆံုး အစား အေသာက္ - မျပည့္ဝဆီ
သံလြင္ဆီ လိုမ်ဳိး မျပည့္ဝ ဆီ ပါတဲ့ အစားအစာ ေတြ ဟာ ဗိုက္သား ခ်ပ္ရပ္ ေစတယ္ လို႔ ေလ့လာမႈ အသစ္ တစ္ရပ္အရ သိရပါတယ္။
အေကာင္းဆံုး အစား အေသာက္ - ရွာလကာ ရည္
ရွာလကာရည္ မွာ ပါတဲ့ ခ်ဥ္တဲ့ အရသာ နဲ႔ စူးရွတဲ့ အနံ႔ ကို ေပးတဲ့ ဓာတ္ေတြ ဟာ ဗိုက္ အဆီကို ေခ်ဖ်က္ ေပးတယ္ လို႔ ဂ်ပန္ ေလ့လာမႈ တစ္ရပ္ က ဆိုပါတယ္။ အဝ လြန္ တဲ့ လူေတြ ဟာ တစ္ေန႔မွာ ရွလကာ ရည္ ထမင္းစား ဇြန္း တစ္ဇြန္း - ႏွစ္ဇြန္း စားရာ ၁၂ ပတ္ အၾကာမွာ ကိုယ္ အေလးခ်ိန္၊ ဗိုက္ အဆီနဲ႔ ခါး အတိုင္းအတာ သိသိ သာသာ ေလ်ာ့က် မႈ ရွိတာကို ေလ့လာမႈ အရ သိရ ပါတယ္။ ရွလကာရည္ မွာ ပါတဲ့ Acetic Acid ဟာ အဆီေခ် ဖ်က္ တဲ့ ပ႐ိုတင္းေတြ ထြက္လာ ေအာင္ မ်ဳိး႐ိုး ဗီဇ ကို ေျပာင္းလဲေပး တာေၾကာင့္ လို႔ ေလ့လာသူေတြ က ဆိုပါတယ္။
ၾကယ္စင္
Good Health
0 comments:
Post a Comment