ေရခဲမုန္႔ ၀ိဇၨာ ျဗိတိသွ် လူမ်ိဳး Charlie Francis ကျဒပ္ေပါင္း လုပ္ထားတဲ့ Jellyfish protein ေတြကိုသံုးျပီး အေမွာင္ထဲ မွာ လင္းလက္ ေစတဲ့ ေရခဲမုန္႔ကို တီတြင္ ခဲ့ပါတယ္။ ဘာေၾကာင့္ လင္းေနတာ ပါလိမ့္။
Jellyfish ေတြရဲ႕ ခႏၶာကိုယ္ ထဲက အလင္း ထြက္လာ ေစတဲ့ အရာေတြနဲ႔ တူတူပဲေပါ့။ စိတ္ပ်က္စရာ ဆိုလို႔  ဒီအေရာင္ ထြက္ ေနတဲ့ ေရခဲမုန္႔ တစ္ခြက္ကို $220 ေတာင္ေပး ရတာ တစ္ခုပဲ ရိွပါတယ္။ ဒီေတာ့ သိပ္မၾကာ ခင္ အခ်ိန္အတြင္း supermarket က စင္ေတြေပၚမွာ ဒါကို ရွာဖို႔ မစဥ္းစား ပါနဲ႔ေလ။

Glow in the Dark Ice Cream

အေကာင္းဘက္က ၾကည့္ရင္ေတာ့ ဒီစားစရာက "အေတာ္ေလး အရသာ ေကာင္းမြန္ျပီး အႏၳရာယ္ လည္း မရိွပါဘူး" လို႔ Francis ကေျပာထား ပါတယ္။ "ကၽြန္ေတာ္ ေနရာတိုင္းမွာ ေတာက္ပ လင္းလက္ ဖို႔ေတာ့ ထင္မထား ပါဘူး" လို႔လည္း သူက ထပ္ေျပာ ပါတယ္။ Protein ေတြက ကၽြန္ေတာ္ တို႔ ေသြးေၾကာထဲ မေရာက္ ခင္မွာ အစာေခ် အဖြဲ႔ရဲ့ ေခ်ဖ်က္ ၿခင္းကို ခံၾကရ မွာပါ။ ဒါေၾကာင့္ သူဒီလို ေတြးစရာ အေၾကာင္း လံုး၀မရိွ ပါဘူးေလ။ Francis ကထူးျခား ဆန္းျပားတဲ့ ေရခဲမုန္႔ အရသာ ေတြကို အထူးျပဳ ေလ့လာ ေနတဲ့ "Lick Me I'm Delicious" ရဲ႕ပိုင္ရွင္ ျဖစ္ပါ တယ္။ အမဲသား ကင္ အရသာ၊ ဆား အရက္စိမ္ သၾကားလံုး အရသာ၊ မုန္လာ ေခ်ာကလက္ ဘီစကစ္ အရသာ (rhubarb chocolate Macaroons)၊ raspberry mojito၊ Cheddar cheese အရသာ ေတြ အပါအ၀င္ အရသာ ေပါင္း ၂၀၀ေက်ာ္ကို သူတို႔ စမ္းသပ္ခဲ့ ျပီးပါျပီ လို႔ Francis ရဲ႕ e mail တစ္ေစာင္ မွာ ေတြ႔ရပါတယ္။

Glow in the Dark Ice Cream

အထက္ပါ အတုိင္း အမည္ရတဲ့ "edible inventor" ကစား လိုက္ရင္ ေရွာက္သီး တစ္လံုးလို အခ်ဥ္ဓာတ္ ေပးျပီး ေသခ်ာ အရသာ ခံလိုက္ရင္ သၾကားလံုး တစ္လံုးလို ခ်ိဳလို႔ "အံ့ဖြယ္ သစ္သီး"လို႔ လူသိ မ်ားတဲ့ red berry သီးေသးေသး တစ္လံုးကို ရွာေဖြ ေနစဥ္ လြန္ခဲ့တဲ့ ၆လေလာက္ ကတည္းက အေမွာင္ ထဲမွာ လင္းလက္ ေတာက္ပ ေနမယ့္ ေရခဲမုန္႔ အေၾကာင္း ကို စဥ္းစားခဲ့ မိတာပါ။ အဲအခ်ိန္ တုန္းက သူဟာ jellyfish နဲ႔သူတို႔ကို အလင္း ထုတ္ ေပးတဲ့ အရာ အေၾကာင္း သုေတသန စာတမ္း တစ္ခု လုပ္ေနခဲ့ တာပါ။ bioluminescence ဆိုတဲ့ သက္ရိွမွ အလင္း ထုတ္ျခင္း အေၾကာင္း ေပါ့ေလ။ "ကၽြန္ေတာ္ ခ်က္ခ်င္းပဲ အဲ ဘာသာရပ္ ကို စိတ္ႏွစ္ လိုက္ တဲ့ေနာက္ Protein ေတြကို ျဒပ္ေပါင္း လုပ္ေန ၾကတဲ့ တရုတ္က ဓာတ္ခြဲခန္း တစ္ခုမွာ ရွာေတြ႔ခဲ့ ပါတယ္။ အဲဒီေနာက္ ကၽြန္ေတာ့္ကို နမူနာ ပံုစံ လွမ္းပို႔ ေပးမယ့္ သိပၸံ ပညာရွင္ ေတြကို ဆက္သြယ္ခဲ့ ပါတယ္" လို႔ Francis ကေျပာပါ တယ္။

Glow in the Dark Ice Cream

ဒါဆို ဒီဟာက ဘယ္လို အလုပ္လုပ္ ပါလိမ့္။ "ေရခဲမုန္႔ ထဲမွာ ကၽြန္ေတာ္တို႔ အသံုးျပဳ ထားတဲ့ protein ကသင့္လွ်ာနဲ႔ neutral PH မွာဓာတ္ျပဳ ပါမယ္။ သင့္ ပါးစပ္က protein ကို ပူေႏြးလာ ေစတာနဲ႔ သူ႔ရဲ့ PH level ျမင့္တက္ လာျပီး အေရာင္စ ေတာက္ပ လာမွာပါ" လို႔ Francis ကရွင္းျပ ပါတယ္။ ဒီ Protein ကခုမွ စထုတ္လုပ္ ေနဆဲမို႔ 2 grams ကို $320 ၀န္းက်င္ ကုန္က် သြားတာပါ။ Francis က Halloween မွာ အစိမ္းေရာင္ လက္ေနတဲ့ ေရခဲမုန္႔ကို ထုတ္ဖို႔ ဆံုးျဖတ္ ခဲ့ပါတယ္။ သူက UV light (ခရမ္းလြန္ ေရာင္ျခည္) ေအာက္မွာ ေတာက္ပတဲ့ quinine (ငွက္ဖ်ား ၿဖတ္ေဆး အျဖစ္ သံုးေသာ ကြီႏိုင္ေဆး) ကိုသံုးျပီး အေမွာင္ ထဲမွာ အေရာင္ လက္ ေနေစမယ့္ ဂ်င္ အရက္နဲ႔ ရွာလပတ္ ရည္ ေတြကို လည္း တိုးတက္ ထုတ္လုပ္ခဲ့ ပါတယ္။ ေနာက္ ေရာ ဘာမ်ား ထုတ္ဦးမွာ ပါလိမ့္လို႔ သူ႔ကို ေမးၾကည့္ ေတာ့ "ကိုယ္ေပ်ာက္ ေရခဲ မုန္႔ကို ကၽြန္ေတာ္ တကယ္ ထုတ္ခ်င္ေန ပါတယ္။ ေရခဲမုန္႔ မွာပါတဲ့ ေရခဲ ပံုေဆာင္ခဲ ေလးေတြ ေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ့ အလင္း ယိုင္မႈ ရိွေနလို႔ ပံုမွန္ ဆိုရင္ ဒါဟာ မျဖစ္ႏိုင္ ပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ ကၽြန္ေတာ္ ကေတာ့ နည္းလမ္း တစ္ခု ေတြ႔ကို ေတြ႔မယ္လို႔ ယံုၾကည္ထား ပါတယ္" လို႔ Francis က ေျပာပါတယ္။

Images from msn, ibtimes, http://lickmeimdelicious.com/ , Source - Business Insider

0 comments:

Post a Comment

 
Top